Nabór uczestników do projektu pt „ Przepis na karierę po 50-tce. Szkolenia dla pracowników branży gastronomicznej”
18/05/2012
![zdjecie główne](./luba//dane/pliki/obrazy/ulotka_ppor_nowe_zdjecie.jpg)
Projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki , Priorytet VIII Regionalne kadry gospodarki, Działanie 8.1 Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie, Poddziałanie 8.1.1 Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw.
Głównym celem projektu jest modyfikacja, podniesienie lub / i dostosowanie kwalifikacji i kompetencji zawodowych pracowników branży gastronomicznej w wieku powyżej 50 roku życia, zamieszkujących na terenie województwa podlaskiego.
Uczestnicy i uczestniczki projektu otrzymają bezpłatne wsparcie :
- Szkolenie zawodowe.
Program szkolenia obejmuje 48-godzinny kurs zawodowy kucharz małej gastronomii przygotowujący do egzaminu zawodowego. - Egzamin zawodowy.
Każdy beneficjent po zakończeniu szkolenia przystąpi do egzaminu kwalifikacyjnego na tytuł zawodowy Kucharza małej gastronomii przed Państwową Komisja Egzaminacyjną. Egzamin kwalifikacyjny na tytuł zawodowy odpowiada nazwie zawodu występującego w klasyfikacji zawodów szkolnictwa zawodowego, zwany dalej "tytułem zawodowym", oraz na tytuł zawodowy mistrza w tym zawodzie, zwany dalej "tytułem mistrza". (Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 03 lutego 2006 r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach poza szkolnych.)
Szczegółowych informacji udzielają pracownicy projektu :
Kierownik projektu-Jadwiga Kowalczyk
kontakt:
e-mail:jadkow@wp.pl,
tel.kom:784336128 lub 29/769 04 62
Asystent projektu-Janina Kochanowicz- kontakt: e-mail: jankoch66@o2.pl,
tel. kom: 502663394 lub 29/769 04 62
Projekt realizowany na podstawie umowy zawartej z Wojewódzkim Urzędem Pracy
w Białymstoku numer umowy: UDA –POKL.08.01.01-20-239/11-00
Kierownik Projektu
Jadwiga Kowalczyk